Saturday, October 20, 2012

Den Gyldne Pelsnål 2012For dem der ikke ved det er den Gyldne Pelsnål en designkonkurrence, hvor innovative og kreative
mennesker konkurrerer om at vinde prisen, indenfor de 3 kategorier:
Womenswear (style + accessories)
Menswear (style+accessories)
Homewear (møbler, interiør, tekstil)
I den anledning var jeg taget til designkonkurrencen sammen med Mai fra de Konservative, for at se hvem de heldige vindere blev.

Vinderen indenfor kategorien homewear var Risita, som studerer på Magrethe-skolen. Hun havde formået at kreere et cykelsadel cover i pels , også kaldet ’Foxy Cover Sheet’. Det var både humoristisk, nytænkende og kreativt, da sadlen ikke bare var en almindelig sadel, men en sadel der skal forestille en ræv med pelshale.Prisen indenfor kategorien menswear gik til Ramona Reile fra Designskolen Kolding. Hun har hentet sin inspiration fra gademoden, heriblandt hjemløse og vagabonder. De materialer hun har brugt er mink- og rævepels, hvor hun ud af dette havde formået at lave en unik sweater, der med hendes unikke tankegang fik dommerne til at afgøre, at hun skulle vinde prisen ved dette års design konkurrence. Sweateren er tidsløs, og kan gå igen i flere sæsoner, da kreationen har kant og udtryk. Hun har tænkt over tingene, og fået et vellykket resultat ud af det, taget i betragtning af, at hun har hentet sin inspiration fra vagabonder. Som hun forklarer, handler gademoden meget om at se sjusket ud på en måde, hvor det virker tilfældigt, men det er altid med fuldt overlæg. Det er den balance hun har forsøgt at fange med det her design.

 I forhold til vagabond-stilen gik prisen for årets Womenswear til en mere sexet kreation designet af Lærke Koldskov fra TEKO. Hun forklarer, at hun har gået efter en kjole som alle kvinder gerne vil have. “Jeg gik efter at forene noget sexet, classy med det urbane og et street look”. Dommerne blev enige om, at det var Lærke der skulle løbe af med prisen, da hendes design netop fremhæver kvindeformen i stedet for at skjule den.No comments:

Post a Comment